Mi a lávakő karkötő és hogyan viseljük?

Férfi lávakő karkötő összes, ELEMENTS kollekció

A lávakő, valamint a lávakő karkötő a modern ékszeripar egy nagyon fontos és populáris eleme. Cikkünkkel a napjainkban ekörül kialakult ködöt szeretnénk eloszlatni, valamint segíteni a lávakő karkötő vásárlásban.

Mi a lávakő?

A lávakő, ahogy a neve is utal rá, eredetileg egyfajta tüzes kő. A mai ékszer és karkötőpiac rengeteg féle követ, és anyagot nevez lávakőnek.

Földrajzilag a hiteles és hivatalos elnevezése ezen köveknek “vulkanikus kő” lenne, de a piac, és az ékszergyártók a lávakő kifejezést használják, popularitása és eleganciája miatt. A modern karkötő gyártásban meglehetősen népszerű anyagnak minősül a szabálytalan formája, könnyű súlya és az elegáns, de mégis sportos kinézete miatt. Legtöbb esetben a lávakő sötét szürke, vagy fekete színben jelenik meg, de kémiai eljárásokkal könnyen változtatható a színe.

Férfi Karkötő prémium ATLAS csomagolásban

 

A lávakő jelentése, spirituális tulajdonságai, lávakő karkötő hatásai

Mint azt már korábban említettük, a lávakő évszázadok óta jelen van az ékszerkészítésben, a jelentősége miatt. Azon felül, hogy egy rendkívül divatos viselet, rengeteg egyéb erős tulajdonsággal rendelkezik. 

Főként arról ismert, hogy egy földelő kő. Segíthet a viselőjének az érzelmei kordában tartásában, egyensúlyozni a nyugodtság és idegesség között, valamint az életben felmerülő problémák logikus, higgadt megoldásában. 

Mivel eredetileg (prémium ékszermárkáknál még napjainkban is) ezen kövek egy vulkánból származnak, a Föld magjából, rengeteg elraktározott energia van bennük. Ez az energia az újjászületést, a megújulást jelképezi. Segíthet megszabadulni a negatív energiáktól, valamint elősegítheti a kreativitást. 

Természetesen, mi, az Atlas Bracelets nem garantáljuk, vagy validáljuk ezen tulajdonságok sem létezését, sem effektivitását; csak ékszereink történetéhez kapcsolódó ismereteinket osztjuk meg. Ezen információ, valamint karkötőink semmilyen esetben sem helyettesítik az orvosi ellátást, tanácsokat.

Lávakő karkötő, ékszer vásárlása

Ékszereket, melyek lávakőnek vannak nevezve viszonylag könnyű találni. Mint cikkünk elején említettük, manapság rengeteg műanyagot, illetve más követ neveznek ékszergyártók lávakőnek. Ezzel természetesen semmi probléma nincs, mindaddig, ameddig a vásárló tisztában van vele, hogy mi is az, amit vásárol. 

Mi, az Atlas Bracelets szintén értékesítünk lávaköves karkötőket. A lávakő karkötők iránti rajongásunk miatt egy egész karkötő kollekciót szenteltünk a lávakőnek, mely az ELEMENTS nevet kapta. Ezekben a karkötőkben a lávaköveket különböző ásványokkal kombináltuk, a tökéletes kinézet, és a legprémiumabb, exkulzívabb hatás miatt. A mi ékszereink megbízható forrásokból származnak, egytől egyig kézzel készültek és gondosan becsomagolva, díszdobozban kerülnek kiszállításra. 

Amennyiben elnyerték tetszésed valamelyik az ATLAS kínálatában lévő lávakő karkötő tekintsd meg oldalát a részletesebb leírás miatt. Ha úgy érzed, a lávakő nem a te ízlésednek való, tekintsd meg termékeink, biztosan találsz valami kedvedre valót. 

Amennyiben érdekelne az ékszerpiac többi rejtelme is, olvasd el többi cikkünket, valamint kövess minket Facebookon és Instagramon.

Ha tetszett ez a cikkünk, megköszönnénk, ha megosztanád ismerőseiddel, barátaiddal.

Lengyel Tamás aláírás

Lengyel Tamás

ékszerkészítő és forgalmazó