Útmutató férfiaknak: a karkötő viselés alapszabályai

Fekete férfi karkötő kézen lávakő - E02

Karkötők. Férfiaknak? Túl sok egy ékszer férfin, ha nem karóra, vagy gyűrű? A női ékszer piac mindig is nagyobb volt, mint a férfi, így könnyen ki tudott alakulni az a tévhit, hogy karkötőt viselni nem férfias. De ugyan úgy, mint több más ékszer ez is lehet része egy stílusos férfi gardróbnak, cikkünkből pedig azt is megtudhatod, hogy hogyan, és hogy mik a karkötő viselés alapszabályai férfiaknak

Férfi karkötő, stílus

A legelső kérdés ami a férfi karkötőkkel, ékszerekkel kapcsolatban felmerülhet, az mindenképpen a miértje. Miért is viselne egy férfi bármiféle karkötőt? A válasz teljesen egyszerű; ugyan azért, amiért bármilyen más ékszert, mert ugyan nem egy olyan jelentős része az öltözködésünknek mint egy elegáns öltöny, vagy egy cipő, mégis része, és fel tud dobni bármilyen szettet.

A karkötő anyaga, mérete, stílusa a férfi, a viselője öltözködési stílusával megegyező ajánlott lenni. Ha éppen egy inget, vagy egy öltönyt viselsz, valami egyszerű ásvány, vagy fém karkötő ajánlott, ha a ruhatárad inkább színes pólókból és pulóverekből áll, nyugodtan válassz valami bátrabbat.

A karkötő legfontosabb funkciója nem az, hogy feltűnő legyen, hanem az, hogy hangsúlyozd, hogy te odafigyelsz az öltözködésedre, érdekel a stílusod. Nem csak azért vetted fel azt az öltönyt, inget, mert fel kellett, hanem vetted a fáradtságot, hogy  felvegyél egy hozzá illő karkötőt, hogy tökéletes legyen az öltözéked. 

Amennyiben inkább a lazább, sportosabb dolgokat szereted és a karkötőid is így választod, azt tanácsoljuk, hogy hordd is őket. Egy karkötőnek jól áll, ha enyhén be van már járatva, törve. Azért is, mert nem lesz a csuklódnak egy új érzés és nem folyton azt fogod igazgatni, valamint azért is, mert meglátszik rajta. 

Miért viselj karkötőt?

Természetesen szükség nincs rá, hogy bármikor is egy karkötő legyen a csuklódon, ugyanannyira nincs rá szükség, mint egy szép bőr cipőre, egy jó parfümre, vagy egy méretre szabott öltönyre. A karkötőknek megvan az a tulajdonsága, hogy kifejezik a személyiséged, stílusod, és ezek segítségével egy farmer egy egyszerű pólóval mindjárt nem lesz olyan unalmas. 

A jó kiegészítők, mint a karkötők, nem csak reflektálnak a személyiségedre és feldobják az öltözéked, de remek téma lehetnek 1-1 beszélgetésben. Minden karkötőnek van egy története. Ahol vetted, ahogyan vetted, az alkalmak amikor viselni szoktad. Lehet ez egy nyaralás, egy túra, egy meghitt vacsora. A lényeg az, hogy egyedivé tudsz tőle válni, ki tudsz tűnni a tömegből.

Fekete férfi karkötő kézen - B04

 

Hogyan viselj egy karkötőt? 

Első, és legfontosabb tanácsunk, hogy a saját ízlésed, kedved szerint; ugyanakkor mégis van néhány szabály, a karkötő viselés alapszabályai férfiaknak, amiket jobb, ha betartasz. 

  • Szigorúan olyan méretű karkötőt hordj, ami nem csúszkál túl sokat előre, vagy hátra, illetve az inged, pulóvered ujja alatt tud maradni. 
  • Amennyiben kilátszanak a csuklóid (pólóban), mindig jobban néz ki, ha az egyiket üresen hagyod. Két csuklódon semmiféleképpen ne hordj ugyan olyan karkötőt.
  • Karóra mellett jól áll valami vékonyabb, minimalistább stílusú karkötő. Túl nagy, feltűnő nem ajánlott.
  • Vékony karkötőkből hordj egymás mellett amennyit csak akarsz, nagyobbakból maximum 2-3 darab ajánlott.

Természetesen itt is, mint minden más divathoz kapcsolódó szabálynál, vannak kivételek, de ha ezeket betartod komoly kudarcot garantáltan nem fogsz szenvedni.

Karkötők stílusai, fajtái

Az ékszerpiacon rengeteg féle karkötő megtalálható, a bőrtől kezdve, a fémen át, az ásványból és kőből készült karkötőkig. Mi, az ATLAS, főként ásványból, és kőből készült karkötőket készítünk és értékesítünk, mert úgy gondoljuk, hogy minden stílushoz megfelelőek tudnak lenni, prémium minőséget képviselnek, kiemelten exkluzívak és a legidőtállóbb anyagból készültek. 

Minimalista karkötő

Minimalista karkötőinket azoknak ajánlanánk, akik nem teljesen biztosak benne, hogy egy merészebb darab illene-e ruhatárukhoz, vagy személyiségükhoz. 5 minimalista karkötőnkből garantáltan tud magának mindenki olyat választani, ami a legjobban tetszik neki. Ezek a karkötők prémium ásványokból és anyagokból készültek, annak érdekében, hogy időtállóak legyenek, és hogy akár egy szép öltönyhöz is tökéletesen passzoljanak.

Lávakő karkötő

Lávaköves karkötőink ásványok, és lávakő gyöngyök kombinációjából készültek. Ezzel a kollekcióval a természet szépségei és csodái iránti szeretetünket és tiszteletünket szerettük volna kifejezni. A jelenlegi ékszerpiacon rengeteg karkötőt, ékszert neveznek lávakövesnek; fontos tudni, hogy a legtöbb esetben ezek nem valódi lávakövek. Az ATLAS ugyanakkor csak kézzel készített, prémium kiegészítőket értékesít.

Fekete, főgyöngyös karkötők

Ezen karkötőink a BLACKOUT kollekció darabjai. Ez az 5 karkötő egyszerű, sima fekete ásvány gyöngyökből készült, viszont minden karkötőnek van egy egyedi, részlet-gazdag, prémium, fém főgyöngye. Minden darabot más-más minta, motívum tesz egyedivé.

 

Ez volt a “karkötő viselés alapszabályai férfiaknak”, amiben igyekeztünk nektek összeszedni a karkötő fajták és viselés legfontosabb részleteit, mindent amit mi a piacon megszerzett éveink alatt gyűjtöttünk. 

Amennyiben érdekelne az ékszerpiac többi rejtelme is, olvasd el többi cikkünket, valamint kövess minket Facebookon és Instagramon.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, barátaiddal.

Lengyel Tamás aláírás

Lengyel Tamás

ékszergyártó és forgalmazó